NOX 2015 - 2016

In ‘ons project’ gaan we een intieme samenwerking aan tussen de componist en de musici waarin beide partijen in alle stappen van het creatieproces betrokken worden. Hiermee worden alle aspecten van de uitvoering en de compositie met elkaar verweven en krijgt de totale ervaring een hogere intensiteit. Hierin willen we graag experimenteren met dramaturgische aspecten, muzikale middelen, en improvisatie. Voor dit project willen we de compositie en de concertvorm op elkaar afstemmen. Je zult schrijven voor een donkere zaal.

Samenwerking
In februari zul je een weekend doorbrengen met de musici in een NOMAD container (www.nomadsinresidence.nl), hier werken jullie door middel van een open experimentele werkwijze de basis van de voorstelling uit. Voor deze sessie wordt van de componist verwacht dat hij schetsen, thema’s, en improvisatie opdrachten meebrengt.
Na dit weekend in februari worden workshops gepland tot in mei waarin deze basis wordt uitgewerkt. Begin mei zal de uitvoering plaatsvinden op een locatie in Amsterdam.

2016 NOX