Hotel Courage (2017 - 2018)

Theatre Hotel Courage besloot drie jaar geleden, onder leiding van Katrien van Beurden, de wereld over te trekken.

Ze trainden lokale acteurs in hun eigen ontwikkelde speelstijl met tragikomische maskers die universele karakters uitbeelden, zoals de oude vrouw, de macho en de verlegen jongen. Zo kwamen ze in oorlogsgebieden, townships en grote steden. In Ghana, Iran, Palestina, India en Amerika verzamelde de groep waargebeurde verhalen van spelers via de vraag: ‘Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan jouw positie in dit hotel en welk masker zou je zijn?’

Het resultaat is de virtuoze voorstelling A Room With A View, met een internationale cast van acteurs en muzikanten, die in een lege ruimte met mime, slapstick, livemuziek, improvisatie en poëzie, tragikomische verhalen vertellen met de nodige zelfspot.

In A Room With A View zien we een hotel waarin medewerkers alle voorbereidingen treffen voor een zeer belangrijk evenement. Een Europese, Arabische en Amerikaanse baas zijn ingehuurd om het kleurrijke personeel te leiden en de gasten te behagen. Tot hun grote frustratie wordt het hen al snel duidelijk dat deze dag niet vlekkeloos zal verlopen. De ogenschijnlijk onschuldige conflicten tussen de medewerkers lopen zo hoog op dat een grote catastrofe onomkeerbaar lijkt.

Theatre Hotel Courage brengt een ode aan de overlevingsdrift van de mens, die vaak in de zwaarste situaties de grootste creativiteit, speelsheid en vindingrijkheid laat zien.

656774_08ff0ced7a004915a0f95970edddb270~mv2_d_4866_3243_s_4_2

Regie en muziekregie: Katrien van Beurden
Concept: Katrien van Beurden
Tekst en spel: Anne Fé de Boer, Sacha Muller, Thomas van Ouwerkerk (Nederland) Alaa Shehada,  Saber Shreim (Palestina), Nii Kwartelai Quartey (Ghana), Khadijeh Khanfari Poor (Iran), Joey Donnelly (Amerika), Chandana Sarma (India) Spel en tekst (repetitieperiode) Aqil Dahhan, Santino Slootweg
Muziekcompositie: Remy van Kesteren, Peter Vigh, Arend Bruijn
Muziek: Remy van Kesteren, Dominique Vleeshouwers, Pieter de Koe, Tobias Borsboom
Maskermaker: Den Durand
Regieassistent: Maria Martpay, Collins Seymah Smith
Dramaturgie: Dennis Molendijk
Productie: Anne Nuninga, Charlotte Pas
Publiciteit: Alles voor de Kunsten, Kernteam Courage
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Kostuum: Nola Pistach
Fotografie: Omar Iman
Verkoop: Alles voor de Kunsten (theaters), Katrien van Beurden (bijzondere locaties)
Met dank aan: Micaele Miranda
Producent: Moondocs