Arkovksy Sextet (2014-2018)

Het Arkovsky sextet – samentrekking van Arnold Schönberg en Pjotr Iljitsj Tsaikovsky -  wordt gevormd door Elise Besemer,  Ernst Jan Vos, Martin Moriarty, Robin van Gameren, Kalle de Bie en Pieter de Koe.

Vijf sextetleden hebben elkaar leren kennen in de periode dat zij als jong talent verbonden waren aan diverse conservatoria. Zij kennen elkaar dus al jaren. Vier leden speelden in de Fancy Fiddlers, het strijkersensemble van Coosje Wijzenbeek In principe zijn het allemaal prijswinnaars van diverse concoursen.

Vijf Arkovsky’s studeren aan het conservatorium van Amsterdam en/of Den Haag. De zesde studeert bouwkunde aan de TU in Delft en heeft privéles van een conservatoriumdocent.

Het sextet is opgericht in het voorjaar 2014. Men wilde ‘als vrienden met elkaar musiceren’. Ze hebben deelgenomen aan de kamermuziekcursus Zeister Muziekdagen. Tijdens dit festival kregen zij masterclasses van leden van beroemde ensembles; het Jerusalem-, Pavel Haas, Artemis- en Borodin kwartet en van Gary Hoffman.
Drie leden van het sextet bespelen een instrument van het (Nationaal Muziekinstrumenten) Fonds.

Inmiddels heeft het sextet podiumervaring opgedaan op mooie locaties, zoals het kasteel van Amerongen en de Hermitage en het Concertgebouw in Amsterdam. Ze hebben deelgenomen aan diverse internationale kamermuziekfestivals waaronder het Janine Jansen festival (IKFU). Ook hebben zij het 20-jarig jubileum van het ‘zondagochtendconcert’ van radio 4 opgeluisterd. Ze hebben diverse malen live gespeeld in het radioprogramma Opium op 4. Op 7 februari hebben ze een live-optreden in het programma Podium Witteman.

SONY DSC